Reklamation & retur

Vid köp av produkt från webbplatsen har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar utan att ange något skäl, med undantag för vad som sägs nedan. Om du vill använda dig av din ångerrätt ska du meddela Mäster inom 14 dagar från det att du har tagit emot beställningen. Observera att om du ångrar ett köp och vill returnera produkten, måste du först hämta ut leveransen och därefter returnera produkten enligt nedan.

Du har rätt att öppna förpackningen och undersöka produkten i den utsträckning som krävs för att bedöma om du är nöjd. Om produkten och förpackningen hanteras i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa egenskaper eller funktion, har Mäster rätt att göra ett avdrag som motsvarar produktens värdeminskning på det belopp som Mäster ska återbetala dig.

Observera att vissa produkter inte omfattas av ångerrätten, t ex produkt som är specialbeställd/kundanpassad (emaljskylt, textilsladd m m), produkt som är beställningsvara (tapeter m m), bruten färg eller produkt som snabbt kan försämras eller bli för gammal.

Om du vill använda dig av din ångerrätt ska du skicka ett klart och tydligt meddelande till Mäster, innan ångerfristen har löpt ut. Meddelandet bör innehålla ditt namn, din adress, ordernummer, orderdatum, e-postadress och vilken produkt du ångrar.

Produkten ska skickas i hel och ren originalförpackning utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 7 dagar efter den dag du meddelat Mäster om att du ångrat dig. Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar tillbaka produkt innan denna sjudagarsperiod löpt ut. Du ska själv betala kostnaden för returfrakt och ansvarar för den returnerade produktens skick från det att du tar emot den till dess att Mäster tar emot den. Mäster rekommenderar därför att produkten skickas väl emballerad med spårbar försändelse. Mäster löser inte ut någon produkt som returneras mot postförskott eller efterkrav.

Om du ångrar ditt köp kommer Mäster betala tillbaka betalningen från dig, även fraktkostnaden (men då räknas inte extra leveranskostnad till följd av att du valt något annat leveranssätt än den Mäster erbjuder som standard). Återbetalningen kommer ske senast 14 dagar från och med den dag Mäster fått tillbaka produkten från dig. Återbetalning sker via det betalsätt som du valde vid beställningen.

Om produkten är trasig när du öppnar paketet eller om det blir fel på varan har du, som är privatperson, reklamationsrätt i totalt 3 år från du mottog paketet. Reklamation måste dock göras inom skälig tid och senast 2 månader efter att du upptäckte felet. Om det finns garanti som är längre än 3 år kan du reklamera inom garantiperioden.

Företag bör undersöka varan i samband med mottagandet och reklamera eventuella fel inom skälig tid. Fel som uppstår därefter kan reklameras inom garantiperioden. I annat fall hänvisar Mäster till respektive tillverkare eller serviceställe.

Vid fel i varan återbetalar Mäster returfrakten samt vad du betalat för den skadade eller felaktigt levererade varan förutsatt att Mäster inte kan skicka en ny vara till dig inom skälig tid.


Instruktioner:

  • Denna instruktion gäller alla typer av returbegäran. Det är viktigt att du fyller i samtliga fält i returblanketten. Returnumret är giltigt i 14 dagar och returen måste vara oss tillhanda inom dessa dagar.
  • Vi kommer att kontakta dig per e-post så fort din begäran har mottagits och kontrollerats.
  • Vid retur MÅSTE alla produkter returneras i originalförpackningar komplett med samtliga tillbehör.
  • Tänk på att alltid skicka produkten i ytteremballage för att inte skada originalförpackningen.
  • Förpacka godset väl för att undvika skador.
  • Bifoga en kopia av returbekräftelsen i returen och skicka den till oss.

OBS! Returer som skickas in utan godkänd retur accepteras ej.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.