Integritetspolicy & cookies

Integritetspolicy

Den här policyn beskriver hur Mäster Inredning & Byggnadsvård samlar in och använder dina personuppgifter. Den beskriver också hur dina rättigheter ser ut. Personuppgiftsansvarig är Mäster Inredning & Byggnadsvård, org nr 620729-0120, Kapellgatan 4, 732 30  Arboga.

Beställningar - köp För att kunna hantera beställningar och fullgöra köp samlar Mäster in ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer. Dessa uppgifter används för leverans, avisering och andra kontakter i samband med leverans, hantering av betalning samt retur-, reklamations-, garanti- och kundserviceärenden.  Uppgifterna samlas in då köpet genomförs och lagras därefter i 24 månader i syfte att kunna hantera eventuella reklamations- och garantiärenden. Om du väljer att inte lämna uppgifterna kan köpet inte genomföras. 

I webbutiken använder Mäster Klarna Checkout för betalningar. Klarna är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som inhämtas i samband med betalningen. Vilka uppgifter du behöver ange vid betalningen kan variera mellan olika tillfällen och från kund till kund. Mer information om hur Klarna hanterar dina uppgifter hittar du på https://www.klarna.com/se/data....

Det kan förekomma att Mäster kommer överens om att betalning ska ske genom att Mäster fakturerar dig direkt för köpet. För att kunna göra detta samlar Mäster in ditt namn, adress och e-postadress för att kunna utfärda och skicka fakturan till dig. Dessa uppgifter sparas i Mästers bokföring i 7 år enligt gällande bokföringslagstiftnings regler om arkivering.

Kundserviceärenden I samband med kundserviceärenden samlar Mäster vid behov in uppgifter om ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer jämte uppgifter om köptidpunkt, köpställe, eventuellt fel eller klagomål. Uppgifterna lagras till dess att kundserviceärendet har avslutats.

Mina sidor När du skapar en profil på Mina sidor samlar Mäster in uppgifter om ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress för att kunna tillgodose ditt och Mästers berättigade intresse av att du ska kunna spara din kundvagn och se din orderhistorik. Uppgifterna lagras i 24 månader efter att de samlats in.

Tävlingar och event I samband med att Mäster genomför tävlingar och event kan namn, personnummer eller information om ålder, kontaktuppgifter såsom telefonnummer och e-post samt uppgifter lämnade i tävlingsbidrag komma att samlas in. De insamlade uppgifterna lagras under den tid som tävlingen eller eventet (inklusive eventuell utvärdering) pågår.

Nyhetsbrev När du väljer att prenumerera på Mästers nyhetsbrev samlar Mäster in din e-postadress för att kunna skicka vårt nyhetsbrev med erbjudanden och senaste nytt och riktade annonserbjudanden till dig. Uppgiften lagras till dess att du väljer att avsluta prenumerationen.

Delning av personuppgifter För att kunna genomföra Mästers åtaganden gentemot dig använder Mäster sig av s k personuppgiftsbiträden. Personuppgiftsbiträden är företag som för Mästers räkning och enligt Mästers instruktioner hjälper Mäster med olika funktioner och därför behöver ta del av vissa av de personuppgifter Mäster samlat in. Dessa funktioner omfattar IT-system (t ex webbutik), transporter och marknadsföring. Mäster har avtal med alla personuppgiftsbiträden som garanterar säkerheten för personuppgifter Mäster delar med dem samt att de hanterar personuppgifterna i enlighet med de åtaganden de har gentemot Mäster. 

Dina rättigheter Om du vill veta mer om hur Mäster hanterar just dina personuppgifter kan du begära att få tillgång till uppgifterna. Du får då ett registerutdrag där du kan se dina uppgifter och ändamålet med dem.

Du har rätt att begära att dina personuppgifter rättas i fall de är felaktiga.

Du har rätt att begära att Mäster raderar dina personuppgifter. Tänk dock på att Mäster kan ha rätt att neka din begäran ifall det finns rättsliga skyldigheter som hindrar Mäster från att omedelbart radera vissa uppgifter, exempelvis bokföringslagstiftning.

Cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25:e juli 2003 så ska besökare på en webbplats informeras om användande av så kallade cookies, samt få möjligheten att förhindra att de används.

En cookie är en liten textfil (oftast mindre än 1 kB) som sparas i din dator och lagrar information. Cookies används bl a för att förbättra webbplatsen för användaren.

Mästers webbplats använder den vänliga varianten av cookies, s k session cookies. När du är inne och surfar på en webbsida, skickas session cookies mellan din dator och Mästers server för att kunna utbyta information. Det kan t ex gälla vad du har lagt i din varukorg, eller om du är inloggad på Mina sidor.

Mäster sparar ingen personlig information via session cookies. Session cookies lagras inte permanent i din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Det finns säkerhetsinställningar i de flesta webbläsare som kan avaktivera session cookies. Oftast går det också bra att ta bort eventuella session cookies som redan har sparats.

Om du väljer att inte acceptera session cookies på vår webbplats, kommer webbplatsen inte att fungera tillfredsställande.

Vid besök på denna webbplats sker automatisk registrering av din IP-adress för mätning av besöksfrekvens. Det är ett anonymiserat IP-nummer som sparas, alltså inte ditt exakta IP-nummer. 

Kontakta Starweb på www.starweb.se för vidare information om session cookies i webbutiken.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.